V Mestni občini Celje kmalu dve novi komunalni vozili na CNG

Mestna občina Celje (MOC) nadaljuje s krepitvijo flote CNG vozil v svojem mestu. Nedavno so prejeli sredstva Eko sklada, s katerimi so upravičeni do nakupu novih komunalnih vozil.

MOC bo z dodeljenimi nepovratnimi finančnimi sredstvi v višini 94.720 evrov (brez DDV) kupila dve komunalni vozili na stisnjen zemeljski plin. Vozila bodo uporabljali v javnem podjetju Simbio, d. o. o., ki v mestu skrbi za odvažanje odpadkov. Komunalni vozili bosta namenjeni prevozu blaga, eno z največjo maso do vključno 7,5 tone, drugo pa z maso do vključno 3,5 tone.

Na razpis Eko sklada so se lahko prijavile občine, ki imajo sprejet odlok o načrtu za kakovost zraka. V skladu s tem v MOC prepoznavajo zemeljski plin kot pomemben energent pri izboljšanju kakovosti zraka v mestu. MOC sprejema ukrepe, med katerimi sta na primer tudi letos zgrajena javna polnilnica na CNG in avtobusi na CNG ter spodbude občanom z dodeljevanjem nepovratnih finančnih sredstev pri uporabi zemeljskega plina za ogrevanje in CNG v prometu.  


Vir: MOC

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.