Polnilne postaje

Polnilne postaje

Polnjenje rezervoarja s CNG je za osebna in tovorna vozila udobno in hitro ter za uporabnika popolnoma primerljivo s polnjenjem z bencinom ali dizelskim gorivom.

Trenutno imamo v Sloveniji šest javnih polnilnic na CNG, in sicer v Ljubljani (3x), Celju, Mariboru in na Jesenicah. Stanje se iz leta v leto izboljšuje in tudi načrti na področju polnilnic na CNG kažejo rast polnilnic v prihodnosti. V skladu s sprejeto Strategijo na področju alternativnih goriv v prometu bodo vzpostavljene javne dostopne polnilnice na CNG v naslednjih (mestnih) občinah: Ljubljana, Maribor, Ptuj, Celje, Kranj, Novo mesto, Nova Gorica, Koper, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Velenje, Hrastnik, Zagorje in Trbovlje. Poleg tega se načrtuje dodatno polnilno mesto v Ljubljani: P+R Stanežiče.

Za voznike, ki že vozijo na CNG, trenutno manjše število polnilnic ni ovira. Polnilnice na CNG so namreč postavljene v mestih, kamor se veliko ljudi vozi na delo in tako brez težav napolnijo svoje vozilo. Ker imajo vozila na CNG tudi velik doseg, ni skrbi, da zaradi praznega rezervoarja ne bi prišli do svojega cilja.

Preverite, kje v Sloveniji in okolici so trenutno polnilnice na CNG.

map
razdalja:
čas potovanja:
Najbližje polnilnice na izbrano lokacijo:

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.