Zasebna polnilnica CNG podjetja Domplan

Podjetje Domplan, d. d., že skoraj deset let uporablja vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG) in ima zanje tudi zasebno CNG polnilnico. Z Luko Šinkom, vodjo PE Energetika v družbi Domplan d.d., smo se pogovarjali o njihovi izkušnji z zasebno polnilnico, kakšne prednosti jim prinaša in kakšni so njihovi načrti v zvezi z uporabo CNG v prihodnosti.

Kdaj in zakaj ste se odločili, da postavite majhno zasebno polnilnico na CNG?

Za izgradnjo majhne zasebne polnilnice smo se odločili leta 2010, ko smo v okviru skupnega projekta z GIZ DZP kupili kompresor in prvo vozilo na zemeljski plin. Odločitev za nakup vozila ter polnilnice je bila za nas enostavna, saj se v družbi ukvarjamo z različnimi energetskimi dejavnostmi, med drugim z več dejavnostmi vezanimi na zemeljski plin. Prav tako smo se zavedali, da so stroški goriva bistveno nižji, zato smo se odločili, da del bodočih prihrankov namenimo za investicijo v polnilnico. 

Koliko časa je trajala izgradnja polnilnice?

Izgradnja majhne zasebne polnilnice za daljše polnjenje je bila izvedena v približno enem tednu. Kasnejša dograditev za hitro polnjenje pa je trajala še kakšna dodatna dneva.

Kako bi opisali vašo izkušnjo z uporabo polnilnice na CNG?

Dosedanje izkušnje so zelo pozitivne. Sprva smo imeli polnilnico namenjeno za polnjenje vozil v poslovni enoti Energetika in ni omogočala hitro polnjenje. Pred štirimi leti smo polnilnico nadgradili z zalogovniki CNG in od takrat omogoča hitro polnjenje, zato se je odprla možnost polnjena vseh službenih vozil.

Katere so po vašem mnenju prednosti, če ima podjetje lastno polnilnico na CNG?

Glavne prednosti so avtonomnost in bližina polnilnega mesta, saj povprečno enkrat na leto obiščemo bencinski servis, da napolnimo bencinski rezervoar, kupimo vinjeto in čistilo za stekla. Zaradi čezmerne onesnaženosti zunanjega zraka (predvsem z delci PM10) je na celotnem območju občine v veljavi Odlok o načrtu za kakovost zraka na območju Mestne občine Kranj. V zadnjih dvajsetih letih je naša družba veliko naredila na področju kakovosti zraka v Kranju (s prehodom večine kotlovnic na čistejši energent – zemeljski plin), zato se zavedamo, da bi lahko s prehodom vozil (predvsem avtobusov in tovornih) na CNG tudi na segmentu prometa veliko naredili.
Seveda je prednost tudi, da lahko sami izbiramo dobavitelja zemeljskega plina in elektrike za polnjenje, ter s tem nadzorujemo stroške.

Ali menite, da polnilnica na CNG prinaša dodano vrednost vašemu podjetju, zakaj?

CNG polnilnica skupaj s CNG vozili prinaša dodatno vrednost podjetju, ker smo naredili dobro zgodbo za precej manj denarja, kot če bi se še naprej vozili z bencinskimi in dizel vozili. Uporabniška izkušnja je za nas zelo pomembna, zato lahko na podlagi izkušenj načrtujemo nove CNG zgodbe.

Koliko vozil se polni na polnilnici in katera?

Trenutno se na naši CNG polnilnici polni 13 vozil, od tega trije VW Caddy, sedem vozil VW Up, en VW Touran en AUDI A3 g-tron in en kombi FIAT Ducato MAXI.

Kakšni so načrti vašega podjetja glede vozil na CNG?

Glede na pridobljene izkušnje v zadnjih desetih letih smo odločeni, da ponudimo možnost polnjenja CNG vozil Kranjčanom in okoličanom, saj je precej zanimanja za polnilna mesta. Naši načrti so postavitev javnih polnilnic v okolju, kjer smo prisotni, to je v Kranju in okolici. Prvo otvoritev javne CNG polnilnice načrtujemo v sredini leta 2020.

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.