V Franciji zelo priljubljeni avtobusi s pogonom na plin

Kar 409 novih avtobusov na CNG bo med letoma 2020 in 2021 vključenih v promet v predmestjih Pariza. Po zaslugi pogona na zemeljski plin bodo znatno povečali število okolju prijaznih avtobusov, ki vozijo v tej regiji, igrali pa bodo tudi aktivno vlogo pri obnovi voznega parka dizelskih avtobusov. Pariške avtobuse bo poganjal biometan, ki ga pridobivajo iz organskih odpadkov. Izpusti drobnega prahu mestnih avtobusov so skorajda nič. Tudi raven hrupa se bo v primerjavi s primerljivimi dizelskimi avtobusi prepolovila, kar pomeni bistveno več udobja za voznika, potnike in prebivalce.

Prednosti avtobusov, ki vozijo na zemeljski plin oziroma biometan so prepoznali tudi v mestnih naseljih Nantes in Saumur v zahodni Franciji. Tam bodo zdaj v svoje vozne parke vključili še nizkopodne avtobuse s pogonom na plin.

Po prvem uspešnem preizkusu z avtobusom na zemeljski plin se je tudi bretonska regija Ille-et-Vilaine odločila za nakup štirih novih avtobusov. Bretanja zdaj načrtuje večji preizkus avtobusov s pogonom na zemeljski plin s ciljemrazširitve njihove uporabe na ostale tri bretonske departmaje. Trenutno poteka razpis za 14 novih avtobusov, ki jih je mogoče upravljati z zemeljskim plinom ali biometanom, in so zato skorajda CO2 nevtralni.

Alpska metropola Grenoble, približno 150 kilometrov južno od Ženeve, je že dolgo znana po svoji veliki zavezanosti trajnostnemu prometnemu konceptu. Zato so se tam zdaj odločili za nakup vsaj 25 novih nizkopodnih avtobusov s pogonom na zemeljski plin dolžine 12 metrov, ki bodo zamenjali dizelske avtobuse v prometnem omrežju Grenoble. V regiji, znani po zimskih športih, je že danes v uporabi več kot sto avtobusov s pogonom na plin. Nova pridobitev bo še povečala delež avtobusov s pogonom na zemeljski plin, saj 122 od 229 avtobusov, ki trenutno vozijo v alpski metropoli Grenoble, poganja zemeljski plin. Poleg avtobusov je alpsko velemesto pred letom dni vložilo tudi v smetarska vozila s pogonom na zemeljski plin. Konec leta 2020 naj bi se začelo preizkušanje prototipa električnega avtobusa francoskega podjetja Safra, ki je opremljen s podaljševalnikom dosega s pogonom na zemeljski plin. Avtobus Safra v primeru prenizke napolnjenosti baterij ne obstoji kar na cesti, temveč lahko s podnebju prijaznim pogonom na zemeljski plin proizvede elektriko za nadaljnje kilometre.

Vir: https://www.cng-mobility.ch/beitrag/cng-busse-hoch-im-kurs/

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.