Osvežena Fiat Panda Natural Power

Agregat Natural Power trenutno ponuja »le« 70 KM moči, vendar 0,9-litrski motor zahvaljujoč turbinskemu polnjenju z lahkoto opravlja svoje delo. Čeprav je zmanjšanje moči za 10 KM mogoče pripisati vse strožjim omejitvam emisij izpušnih plinov, pa dvovaljnik s svojim značilnim zvokom ne zmanjša užitka v vožnji. Poln navor 135 Nm je na voljo od 2500 vrt./min, za pospešek do 100 km/h pa potrebuje približno 14 sekund. Avtomobil doseže končno hitrost prek 160 km/h.

Značilnost Fiatovega avtomobila na CNG je njegova bivalentna zasnova, ki omogoča ročni preklop med pogonom na bencin in pogonom na plin. Dvanajst kilogramska jeklenka za CNG in 35-litrska posoda za bencin omogočata velik doseg z nizkimi stroški za domala podnebno nevtralno vožnjo do približno 350 km in še 600 km s pogonom na bencin.

Dve izvedbi, en koncept

Izvedbe s pogonom na CNG še vedno temeljijo na podvozju s štirikolesnim pogonom. Panda NaturalPower je na voljo v dveh različicah. Kot pove že samo ime, različica City Cross s svojim videzom povzema zunanji videz terenskega modela, vendar štirikolesni pogon v različici CNG zaradi namestitve jeklenke za CNG v podvozju ni na voljo. Na voljo je tudi manj vpadljiva različica CityLife z enako tehnologijo. Prtljažni prostor ponuja za majhne avtomobile značilnih 200 litrov prostornine, ki se z zlaganjem zadnje klopi poveča na 870 litrov.

Oprema, dodatki in konfiguracija

Panda je za lažje vstopanje in namestitev potnikov serijsko opremljena s štirimi vrati in štirimi sedeži. K serijski opremi spadajo tudi ABS, ESP, čelni varnostni blazini ter varnostni blazini za glavo, klimatska naprava, zvočni sistem in dvostopenjsko servokrmiljenje, model City-Cross pa ima tudi samodejno klimatsko napravo. Izbirno so na voljo različni paketi dodatne opreme za večpredstavnost in povezljivost, pomočniki za varnostne sisteme, dodatne varnostne blazine in priročni dodatki, kot je na primer funkcija mize na sovoznikovem sedežu ter možnost za peti sedež.

Vir: Gibgas

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.