Novi Volkswagen Polo na voljo tudi na CNG

Novinca na cesti ne bi smelo biti pretežko spoznati. Prenovljeni prednji del zaznamujejo ožja svetila, ki zdaj serijsko ne glede na opremski paket svetijo v polni LED svetlobi. Pri višjih stopnjah opreme ali za doplačilo pa so na razpolago celo vrhunski matrični žarometi, kar je posebnost tega razreda vozil. Tako kot pri drugih novodobnih volkswagnih si je mogoče omisliti tudi detajl osvetljene letve, ki ponoči pusti res močan vtis. 15-palčna aluminijasta platišča so serijska, na zadku pa so najbolj očitna novost nova deljena in delno razpotegnjena LED svetila, kot jih ta model doslej še nikoli ni imel. Lahko bi rekli, da gre zdaj tudi po obliki za pravega mini Golfa, medtem ko je po velikosti aktualna generacija tako velika, kot je bil na primer Golf IV. V konfiguratorju za Pola so tri dodatne barve in povsem nova platišča. 

V notranjosti najprej pade v oči voznikov delovni prostor, saj je volan serijsko več funkcijski, merilniki na iglo pa so se dokončno poslovili. Digitalni prikazovalnik je zdaj serijski, ob nadgradnji na 10-palčnega je še bolj dodelan in prilagodljiv. Pri znamki poudarjajo, da noben klasični konkurent digitalnega zaslona nima že v serijski opremi. Sredinski zaslon je od vstopne opreme naprej 6,5-palčni, ob nadgradnji »infozabavnega« zaslona narase na 8 ali pa celo 9,2 palcev premera. Pri digitalnih vsebinah je Polo napravil velik korak naprej, saj so mu pri najzmogljivejši različici Discovery pro omogočili stalno povezljivost ter vse tiste napredne storitve in vsebine, ki smo jih že vajeni pri dražjih modelih znamke, to so: navigacija z »live« podatki, uporaba različnih spletnih, tudi pretočnih storitev, posodobitve, tesna povezanost avta s pametnim telefonom (tudi brez kabla).

Precej je prenovljena sredinska konzola, ploščica z vrtljivimi gumbi za uravnavanje klimatske naprave se je poslovila, zdaj se je tudi v Pola naselila plošča z ne nujno prijaznejšimi drsniki. Lepša je ročica menjalnika, ostaja tudi klasična ročica ročne zavore, a ima serijsko asistenco za speljevanje v klanec. Polo je storil velik korak naprej pri asistenčnih sistemih. Poleg že omenjenih matričnih žarometov je glavna novost IQ. DRIVE Travel Assist. Gre za sistem, ki združuje prilagodljivi tempomat in nadzor nad vožnjo znotraj voznega pasu, to pa omogoča delno avtomatizirano vožnjo pri hitrosti do 210 km/h. Sistem ustreza stopnji 2 avtomatizirane vožnje, voznik mora le držati volan, kar slednji zaznava prek kapacitivne površine. Pri pasivni varnosti pa je še ena prva serijska novost v razredu sredinska varnostna blazina, ki se v primeru trka razprostre po celotni dolžini med sedeži in tako prepreči nevarne trke med potniki.

Cena za različico Polo (Entry) se začne pri 15.763 evrih, a bo večina verjetno raje dodala 400 evrov in domov odpeljala takšnega z imenom Life in dodatnim jamstvom. Naslednji po ceni je R-line s 17.749 evri, Style pa je ocenjen na 18.263 evrov. Različica GTI bo predvidoma stala 26.600 evrov, do začetka pobiranja naročil zanj konec septembra lahko pride še do manjšega popravka. V ponudbi za slovenski trg je tudi različica motorja TGI na stisnjen zemeljski plin, a se je treba za dobavo dogovarjati individualno, saj ga izdelujejo v španski tovarni, ne pa v južnoafriški, od koder bodo vsi ostali.

Ker je dobavni rok za Pole po naročilu po predvidevanjih in tudi zaradi aktualnih težav z mikroprocesorji, lahko tudi pol leta ali več, si je uvoznik zagotovil ustrezno količino vozil iz zaloge. Tako nameravajo prihodnje leto, ko bo prvo leto polne prodaje, dobaviti okoli tisoč vozil.

Vir: https://www.zurnal24.si/avto/med-nami-ze-vozi-inteligentnejsi-in-lepsi-polo-373229  

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.