Ecotest 2021 avtomobilističnega kluba ADAC: okolju najprijaznejši avtomobili

ADAC je v lanskem letu testiral 112 avtomobilov, pri čemer se je osredotočil na njihove izpuste CO₂ in ostale izpuste. Rezultat je presenetljiv: kot okolju najprijaznejši se je najbolje izkazal pogon, ki ni povsem nov. Objavljamo seznam najboljših na Ecotestu 2021.

  • Bencin, dizelsko gorivo, zemeljski plin, električni in hibridni pogon: preizkus aktualnih pogonov.
  • Najčistejši so avtomobili na zemeljski plin in električni avtomobili.
  • Zadnja mesta zasedajo avtomobili z veliko porabo goriva in veliki SUV-ji.
Seat Leon TGI (v sredini), VW Golf TGI in Hyundai Kona Electric so najčistejši avtomobili leta 2021 ∙ © Seat, Volkswagen, Hyundai [M]
Seat Leon TGI (v sredini), VW Golf TGI in Hyundai Kona Electric so najčistejši avtomobili leta 2021 ∙ © Seat, Volkswagen, Hyundai [M]

Pred nakupom novega avtomobila se je težko izogniti vprašanju, kateri pogon izbrati. Časi, ko je bilo mogoče izbrati le med dizelskim in bencinskim motorjem, so zdavnaj mimo. Danes so na trgu številni modeli z alternativnim pogonom, kot je na primer priključni hibridni pogon ali povsem električni pogon. Na voljo so tudi avtomobili na plin LPG in CNG, pa tudi električni avtomobili s pogonom na vodik.

Odgovor na vprašanje, kateri pogoni oz. kateri avtomobil so najprijaznejši do okolja, lahko ponudi ADAC-ov Ecotest. Vsa vozila, ki jih preizkusi avtomobilistični klub ADAC, namreč prejmejo okoljsko oceno. Pri tem se merijo onesnaževala, kot so ogljikov monoksid (CO), trdni delci, dušikovi oksidi (NOx) in izpusti toplogrednega plina CO₂. Pri obeh vrstah izpustov se uporabljajo točke, ki se pretvorijo v oceno z zvezdicami.

Pomembno: ADAC-ov Ecotest pri ocenjevanju izpustov CO₂ pri vseh vrstah pogona upošteva bilanco »Well-to-Wheel«. Ta ocena zajema celoten proces porabe energije »od vira do kolesa« in tako upošteva tudi izvor energije, ki jo vozilo uporablja. Le na ta način je mogoče električna vozila, priključna hibridna vozila in vozila na gorivne celice neposredno primerjati z vozili na plin, bencin in dizelsko gorivo.

Okolju najprijaznejši so avtomobili na zemeljski plin

Malo CO₂, malo onesnaževal: Seat Leon TGI (zemeljski plin) ∙ © Seat
Malo CO₂, malo onesnaževal: Seat Leon TGI (zemeljski plin) ∙ © Seat

In kateri avtomobili zasedajo prva mesta na seznamu vozil, ki so jih preizkusili v zadnjem letu? Najvišje sta se uvrstila dva avtomobila na zemeljski plin (CNG)! Na prvem mestu je Seat Leon TGI, tesno za njim pa VW Golf TGI. Testnih inženirjev avtomobilističnega kluba ADAC to ne preseneča. Nenazadnje vozila na CNG (»Compressed Natural Gas«) že leta dokazujejo, da v primerjavi z dizelskim in bencinskim pogonom oddajajo manj onesnaževal v ozračje, kar velja tudi za izpuste CO₂.

V številkah to pomeni, da Seat Leon s pogonom na zemeljski plin pri izmerjeni porabi 4,2 kg plina CNG/100 km oddaja v ozračje le 91 g CO₂/km. Osnova za izračun je nemški postopek »CNG-Deutschland-Mix«, ki upošteva 40-odstotni delež biometana. Z večjim deležem biometana se bilanca še izboljša. Enako vozilo v dizelski različici TDI se tem dosežkom ne more pohvaliti, saj kljub manjši porabi na testu – 4,7 litra//100 km – na izpušni cevi oddaja v ozračje 147 gramov toplogrednega plina.

Doseg z zemeljskim plinom: 400 kilometrov

Kaj pa izpusti onesnaževal? Pri modelu Leon CNG so te zelo nizke. Onesnaževala sicer zgledno zadrži tudi dizelski pogon, ki si je v skupni oceni Ecotesta prislužil solidne štiri zvezdice – vendar s tem še vedno ne dosega petih zvezdic vozila s pogonom na zemeljski plin.

Ne preseneča, da sta Leon TGI in Golf TGI tesno drug ob drugem. Nenazadnje imata vgrajen enak pogon: oba modela poganja zgleden 1,5-litrski Ottov motor Skupine VW z močjo 96 kW/130 KM. S 17,3 kilograma zemeljskega v rezervoarju znaša izmerjen doseg 400 kilometrov.

Sliši se sprejemljivo, toda v prihodnosti se število polnilnih postaj za CNG, vsaj v Nemčiji, verjetno ne bo povečevalo, ampak naj bi celo nekoliko upadlo. Razlog je preprost: avtomobile na zemeljski plin izdelujeta le še Skupina Volkswagen in Fiat. Škoda, kajti v kombinaciji s tehnologijo CNG bi motorji z notranjim zgorevanjem, ki se bodo izdelovali tudi v prihodnje, z le nekaj truda lahko postali okolju prijaznejši.

Vzpon električnih avtomobilov

Avtomobilistična industrija išče rešitev v električnih pogonih, saj električni avtomobili uradno veljajo za avtomobile brez izpustov. V resnici ni tako preprosto, saj tudi električni avtomobili porabljajo energijo, velik del električne energije pa prihaja iz elektrarn, ki povzročajo okolju škodljive izpuste. Zato ADAC v osnovi za svoje izračune upošteva energetsko mešanico Nemčije in porabo na testu, skupaj z izgubami, ki nastanejo pri polnjenju. Tudi električni avtomobil »oddaja« CO₂ in onesnaževala, toda ne skozi izpušno cev.

Električni Fiat 500 je pristal na nehvaležnem četrtem mestu ∙ © FIAT
Električni Fiat 500 je pristal na nehvaležnem četrtem mestu ∙ © FIAT

Električni avtomobili se tudi v najboljšem primeru uvrščajo za avtomobili s pogonom na plin. Le eno točko manj (in polnih pet zvezdic) je na Ecotestu prejel varčni Hyundai Kona Electric, ki je zasedel tretje mesto, sledita pa mu prav tako zelo učinkovita Fiat 500 Electric in Renault Twingo Electric. Na prvih mestih so večinoma majhni in varčni električni avtomobili. Toda na vrhu niso sami.

Med prvo deseterico okolju najprijaznejših avtomobilov se je z lahkoto uvrstila tudi dozorela limuzina srednjega razreda Polestar 2 v različici »Single Motor«. Na testu je dosegla porabo zgolj 18,5 kWh/100 km, najboljši med električnimi avtomobili, Hyundai Kona, pa presenetljivo nizkih 16,7 kWh. Korejski avtomobil je v primerjavi s predhodnikom (model pred oblikovno prenovo; poraba 19,5 kWh) naredil velik korak naprej.

Neobičajno vozilo s petimi zvezdicami na Ecotestu

Med izbrance s petimi zvezdicami so se uvrstili tudi električno vozilo na gorivne celice Toyota Mirai ter dva hibridna avtomobila: Suzuki Swace (zasnovo si deli s karavansko Toyoto Corollo) in Toyota Yaris – s to oceno se na Ecotestu 2021 ne more pohvaliti nobeno vozilo s konvencionalnim pogonom. Kdor misli, da so alternativni pogoni na splošno okolju prijaznejši, pa bi si moral podrobneje ogledati seznam najboljših. Nekateri so namreč tudi razočarali.

Suzuki Swace Hybrid si deli zasnovo s karavansko Toyoto Corollo ∙ © Suzuki
Suzuki Swace Hybrid si deli zasnovo s karavansko Toyoto Corollo ∙ © Suzuki

Zadnji na lestvici, Porsche Cayenne Plug-in-Hybrid, nazorno priča, da alternativni pogon ne prinaša nujno dobrih rezultatov: veliki SUV porabi veliko goriva in ima večje izpuste CO₂, to pa prispeva tudi k večjim izpustom onesnaževal pri deležu vožnje v električnem načinu. Zato si je na Ecotestu prislužil le eno zvezdico. Podoben rezultat je dosegel Opel Grandland X Hybrid (dve zvezdici). Vsaj tri zvezdice sta dosegla priključna hibrida Kia Sorento in Mercedes GLA.

Novinec Genesis je razočaral

Razočarata sta tudi oba modela nove znamke Genesis. Avtomobili te prestižne Hyundaijeve znamke so žlahtni, udobni in elegantni, vendar zaradi velike porabe goriva in manj učinkovitega čiščenja izpušnih plinov niso v koraku s časom. Limuzina G80 in SUV GV80 sta dosegla le dve zvezdici in se uvrstila na 110. oz. 111. mesto. Z motorjem na zemeljski plin bi se zagotovo odrezala bolje.

Avtor: ADAC, Jochen Wieler (Urednik)

Vir: ADAC

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.