Vtisi zadovoljnih uporabnikov

Nejc (Gorenjska)

Za osebno vozilo VW Caddy Maxi 1.4 TGI, ki je v originalu namenjeno vožnji na CNG (metan) sem se odločil, ker smo kot družna z več otroki potrebovali večje vozilo, hkrati pa sem gledal tudi na stroške same vožnje ter na okoljski vidik.

Glede stroškov in porabe goriva sem zelo zadovoljen, saj povprečna poraba omenjenega vozila po več kot 60.000 km znaša 4,75 kg / 100 km, kar znaša 4,4 EUR na 100 km. V dveh letih in pol odkar imam to vozilo, sem prevozil še pribl. 1.500 km na bencin, večinoma po Hrvaškem, ki je nekoliko slabše pokrita z CNG polnilnicami. Kolikor mi je znano pa se bo tudi na Hrvaškem letos mreža CNG polnilnic povečala. Naj omeni, da je vožnja na bencin precej dražja, saj vozilo porabi pribl. 8 litrov bencina na 100 prevoženih kilometrov. Samo vzdrževanje vozila je skoraj popolnoma primerljivo z navadnim bencinskim motorjem, morda je le kak evro dražja vžigalna svečka.

Nakup takega vozila bi vsekakor svetoval družinam z več otroki, saj je v vozilu možno imeti 7 sedežev ali pa družinam, ki rade aktivno preživljajo prosti čas in potrebujejo več prostora za razne športne rekvizite. Tudi podjetjem, ki svoja vozila uporabljajo kot dostavna vozila, svetujem vozila na CNG, ker bodo prihranili pri strošku gorivu in poleg tega ugodno vplivali na znižanje izpustov škodljivih plinov v ozračje.

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.