Vtisi zadovoljnih uporabnikov

Janez M. (Laško)

Sem mlad voznik in sem lastnik vozila Volkswagen eco up!, ki je moje prvo lastniško vozilo. Najprej sem bil navdušen nad bencinsko izvedbo Volkswagen up! in predhodno nisem imel nobenih izkušenj z vozili na plin, vendar so me v avto hiši, kjer sem kupil vozilo, seznanili, da imajo ta model tudi v »eco« izvedbi. Po prvem pogovoru sem začel raziskovati prednosti teh vozil in največ odgovorov našel na spletni strani cng.si, ki mi je zelo pomagala, da sem se lažje odločil za nakup vozila na CNG.

Stroški porabe goriva so izredno majhni, saj moje vozilo porabi približno 3 kg/100 km, kar predstavlja od 360 do 380 km vožnje z rezervoarjem velikosti 11 kg. Vožnja poteka precej podobno, kot z vozili na druga goriva in sam nisem opazil precejšnje razlike. Prednosti vozila na CNG pa še vedno odkrivam, vendar te vsekakor niso le stroškovne, če jih primerjam z bistveno višjimi stroški vozil na bencin, temveč tudi izredna prijaznost do okolja, kar mi veliko pomeni.

V prihodnosti bi si seveda želel več polnilnic, zgolj zaradi večje priročnosti in kot spodbuda, da bi se ljudje začeli odločati tudi za to različico goriva. Sicer v primeru, da polnilne postaje ni v bližini in imam prazen rezervoar, lahko preklopim na dodaten bencinski rezervoar, kar pa mi za enkrat še ni bilo potrebno uporabiti. Nakup vozila na CNG bi svetoval vsem, ki želijo znižati stroške goriva ter poskrbeti za okolje.

Prijava na e-novice

Spremljajte novosti o CNG, prijavite se na e-novice.